Het Nationale Sinterklaaslied “Sint Alarm” gelanceerd vanuit Vianen

Vrijdag 18 oktober 2024

Sint Alarm, Nationale Sinterklaaslied 2024

Dit jaar presenteren de kinderen van de Pietenkidz hun vierde Nationale Sinterklaaslied, getiteld Sint Alarm. Het Sinterklaaslied viert het feest rond de aankomst van Sinterklaas en roept kinderen op om klaar te staan voor dit jaarlijkse feestelijke moment.

De Pietenkidz zetten de traditie voort waarin kinderen, scholen en Sinterklaasintochten kunnen deelnemen. Het Sinterklaasfeest spreekt jong en oud aan, en met dit nieuwe lied dragen de Pietenkidz bij aan het grootste en meest populaire kinderfeest van Nederland. Sint Alarm is geschreven en geproduceerd door Rick en Linda Pols van We Know Music, en de danschoreografie in de videoclip is verzorgd door Narelle Thomas van Kidz on Stage.

Een lied door kinderen voor kinderen

Het bijzondere aan het Nationale Sinterklaaslied is dat het wordt gezongen door kinderen, speciaal voor alle kinderen. Net als veel andere kinderen zijn de Pietenkidz echte fans van het Sinterklaasfeest, en dat enthousiasme stralen ze uit in hun muziek en optredens.

Opnames in Vijfheerenlanden, locatie van de landelijke intocht

Na eerdere opnames in Doesburg, Schiedam en Den Haag, vonden de opnames dit jaar plaats in Vianen, gemeente Vijfheerenlanden. Op zaterdag 16 november 2024 zal tevens de landelijke intocht hier plaatsvinden, Sinterklaas en zijn Pieten zullen ook dit jaar weer voet aan Nederlandse wal zetten.

De opnames vonden plaats op verschillende iconische plekken in het historische Vianen, zoals de karakteristieke binnenstad, het plein voor het stadhuis, de Grote Kerk, de oude stadsmuur en stadspoort "Lekpoort", de haven, en langs de rivier De Lek.

Optredens door het hele land

Dit jaar zullen de Pietenkidz optreden in verschillende steden, waaronder Vlaardingen, Amersfoort, Zoetermeer en Schiedam. Ook zijn ze te zien bij Slot Loevestein en tijdens het evenement Sint voor elk Kind in theater Agora in Lelystad.

Te gast bij Zin in Zappelin

De Pietenkidz zijn dit jaar ook twee keer te gast in het tv-programma Zin in Zappelin van AVROTROS, gepresenteerd door Fenna Ramos. Daar zullen twee van hun populaire Sinterklaasliedjes ten gehore brengen, en we kunnen al wel verklappen: dat doen ze niet alleen!

"Sint Alarm" voor scholen

Vanaf november komt er weer ondersteunend materiaal beschikbaar voor leerkrachten, zoals kleurplaten, songteksten, bladmuziek en andere leuke werkbladen, die aansluiten bij het Nationale Sinterklaaslied. Komende week zullen ook de bijbehorende videoclip en dansinstructies worden uitgebracht.

Zijn alle kinderen in Noord, Oost, Zuid en West er klaar voor? Want Sinterklaas komt eraan!

Sinterklaas, hét feest voor alle kinderen!